Valtuustoaloite Janakkalan moottoriratahankkeesta

Janakkalassa kunnanvaltuutettu Ari Laivolan (kok) tekemä valtuustoaloite toteuttaa täysimittainen moottorirata kunnan alueelle ei edennyt kunnanhallituksesta lautakuntakäsittelyyn. Kunnanvaltuusto päätti 18.2.2019 kokouksessaan, että valtuustoaloite on loppuunkäsitelty.

Janakkalan Sanomat nostaa (netti 21.2. ja printti 28.2.2019) esiin puheenvuoroni, jonka käytin asian käsittelyn aikana. Haluan vielä lisätä lehden puheenvuorostani julkaisemaan lyhennelmään seuraavaa:

– Olen ollut Janakkalan Nuorison Tuki ry:n nuorten kanssa selvittämässä, millä edellytyksillä Janakkalaan olisi mahdollista saada toteutettua enduro- ja motocross-rata. Olemme olleet nuorten kanssa yhteydessä Janakkalan kunnan virkamiehiin ja meitä on kuultu asiassamme myös kunnantalolla.

– Tämän selvityksen yhteydessä on tullut selville, että harrastajat ajavat pitkiäkin matkoja päästäkseen ajamaan radalle. Tällä hetkellä Janakkalasta katsottuna on lähin rata Hyvinkään alueella ja sieltä käsin olisi harrastajia tulossa Janakkalaankin, jos kunnan alueella olisi oma rata.

Olen siis samoilla linjoilla Laivolan kanssa siitä, että moottoriharrastusta varten toteutettu rata olisi seudulla tai omassa kunnassa vetovoimatekijä. Hieman eri tarkoitukseen toteutetusta radasta Laivolan kanssa keskustelimme valtuustokokouksessa 18.2.2019.

%d bloggaajaa tykkää tästä: